2019. május 20., hétfő

Születésnapi kincskeresés

Már nagyon régóta terveztem, hogy csinálunk egy kincskeresős születésnapi zsúrt. Julcsi 11 szülinapi zsúrján végre meg is csináltuk a kalózos, kincskeresős zsúrt!


Először a dekorációt készítettem el: 


 

 


 


Mindenkinek az üvegébe került egy kis darab, a kincses térképből. Először ezt kellett összeállítani!

 


Ebből megtudtuk, hogy készíteniük kell egy kardot, vinnünk kell magukkal egy almát, és egy üresen tátongó pincét kell először keresnünk!


Egy kis kardozás után neki is vágtunk az útnak!


Útközben benéztünk több pincébe is, de végül megtaláltuk az igazit, ahol egy szellem várt ránk! Gyanútlanul mentek be a lányok, majd először sikítva, kacagva rohantak is ki, mert egy igazi szellem ( Bori) várta őket :)
Tőle csak akkor kapták meg a következő feladatot, ha adtak neki a kedvenc ételéből. Szerencsére gyorsan kitalálták, hogy ez az alma, így megtudtuk, hogy a ha átszaladunk a szalmabálákon, akkor megtaláljuk a következő feladatot.


 A következő helyen apa várt bennünket találóskérdésekkel!

Tőle tudtuk meg, hogy nagyon kell vigyáznunk, mert egy sárkány rejtőzik a következő kanyar után!


Szerencsére őt is legyőztük, mert mindenkinek sikerült karikát dobni a sárkány fejére, így megtudtuk, hogy a szalagokat kell követni, hogy megtaláljuk a következő utasítást!

Ezt találtuk:


(A vízesés őrzője rejti a következő feladatot)
Így aztán mentünk is a vízeséshez!


A vízesés őrzője ez a szarvas volt, aminek az agancsáról lógott egy zsinór a vízbe, aminek a végén, a vízben, egy üveg volt. Ebben találtuk a következő utasítást. A következő helyen megtaláltuk nagypapát, akinél meg kellet oldani egy sudokut, hogy megtudjuk a helyes irányt. Út közben találtuk egy fára kötve ezt a segítséget:


Mivel nagyon csendben mentünk, ezért be tudtuk keríteni az őrszemet (Rékát), aki a patak fölött ült a fán, és ijedtében beleejtette az öveget a vízbe, amiben a térkép volt.


Szerencsére ki tudtuk halászni, mielőtt elvitte volna a víz!


Így aztán megtudtuk, hogy otthon vár bennünket a kincs.

Az ajtón várt bennünket a következő utasítás. Először nem értettük, hogy miért üres a papír, de aztán rájöttünk, hogy csak a fény felé kell fordítani (citromlével vot írva a szöveg)! Így megtaláltuk a kincsesláda kulcsát, amiben arany (csoki) pénz, és egyéb finomságok vártak bennünket!

Egy kicsit sajnos későn indultunk el, ezért már az út közepén besötétedett, és tök sötétbe kerestük az erdőben a kincset, de mondjuk ez a gyerekeket nem zavarta, inkább fokozta a hangulatot.

Hatalmas sikere volt a kincskeresésnek! Nagyon sok előkészületet igényelt, de abszolút megérte a sok fáradságot. Mik voltak az előkészületek?
Először is nagyon sokat kutakodtam az interneten, de persze végül nem találtam olyan kincskeresést, amit egy az egyben tudtam volna használni, mert a legtöbb helyen nincsen résznetes leírás, vagy kisebbeknek szólnak a feladatok. Így először tettem egy kört a lehetséges útvonalon, hogy felmérjem a lehetőségeket, és kitaláljam az állomások helyét. Utána kitaláltam nagyjából a feladatokat, majd leültünk apával és a két nagyobb lánnyal és apa vezetésével megírtuk a kerettörténetet. Bori a szövegeket írta meg, Réka a rajzot és a rovásírást készítette el. Megvarrtam a sárkányfejeket, és újra végigmentem az úton, hogy kirakjam a feladatokat. És persze közben a lakást is rendbe raktam, és a süteményeket és a tortákat is elkészítettem.....

Természetesen a szellemnek volt a legnagyobb sikere!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése